Feedback

Ervaringen van enkele deelnemers


Wat vond je goed aan de leergang?

De zorgvuldigheid en professionaliteit van de hele leergang.
– A.S., Fysiotherapeut

De opbouw. De vertrouwdheid die mede daardoor ontstond.
Dat het 10 dagen zijn met tussendoor oefenen waardoor je er actief mee bezig blijft.
Waardoor er veel verdieping kon zijn. Afwisseling van het persoonlijke en theorie.
– A.o.t.H, klassiek homeopate

De opbouw van de dagen; een stuk theorie, een voorbeeld en daarna oefenen en toepassen.
De variatie in werkvormen (visualisatie, open onderzoek, tafelopstelling, werken in 2-tallen en subgroepjes etc ).
Het concrete huiswerk wat je meegaf voor in de oefengroepjes.

– C.P., docent en coach

De verschillende aangeboden werkvormen waren erg behulpzaam en zijn werkzaam gebleken in de oefengroepjes en soms in de praktijk.
– C.v.d.W., Acupuncturist en Shiatsutherapeut

De opbouw van de lessen, de diversiteit aan manieren van opstellen 1 op 1, de diverse meditaties en andere technieken die aan bod komen maken samenveen mooi palet aan handzame technieken die kunnen worden toegepast in de praktijk.
– deelnemer leergang, psycholoog

De opleiding is zo zorgvuldig gevormd dat spelenderwijs ontvangen en oefenen van theorie, methodiek en praktijk mogelijk is.
Ondanks de soms complexe en zware onderwerpen. Een waar staaltje van sprezzatura.

De groep heb ik ervaren als dragend en sturend, ook tussen de opleidingsdagen door.
Je mateloze aandacht en geduld.
De mogelijkheid om tussendoor individuele sessies te doen.
Elly, jij hebt een bepaald gemak en eenvoud van benoemen en uitleggen wat ik nog niet ergens anders heb ervaren.
– D.H., energetisch coach en teambegeleider

De diepgang, de mix van persoonlijke groei en het leren begeleiden van familieopstellingen, de gevarieerdheid van het programma.
Hoogtepunten waren voor mij: ‘normale opstellingen’ , Voice Dialogue en bepaalde oefeningen.
De oefening waar we in groepjes met sjablonen werkten, en jij simultaan langs kwam, was een topper. Een van de eerste oefeningen (ouders achter je visualiseren) en de laatste (jezelf tonen aan je voorgeslacht en buigen) vond ik ook erg goed.

– K.K., psychotherapeut, supervisor, coach.

Breed en diepgaand aanbod.
Veel praktijkvoorbeelden van opstellingen, goed toepasbaar voor individuele begeleiding en groepswerk. Theorie die ten diepste raakt. Prettige groep.
Wat Elly vertelde, voelt voor mij kloppend én zij voegt voor mij absoluut veel toe, zowel inhoudelijk als ook met haar benadering en haar innerlijke houding.

Positieve, liefdevolle en respectvolle methode. Kennis over de wetten van het leven.
– M.A. Integraal therapeut en yogadocente


Wat vond je van Elly’s begeleiding bij de leergang?

Ik vind je manier van werken erg inspirerend. Je weet de theorie en materie op een hele toegankelijke manier onder de aandacht te brengen.
De voorbeelden die je geeft aan de hand van natuurwetten/verschijnselen spraken me erg aan…

Ik vind je integer en zorgvuldig. Mooi zoekend en aftastend wat goed voelt in de betreffende situatie. Zonder oordeel en erg respectvol naar al onze familiezielen en familiegeschiedenissen. Liefdevol sprekend over deze prachtige materie die jou en ons tot onze beschikking staat…
Wat ik ook heb gewaardeerd is dat wat je ‘s ochtend vertelde wat we konden verwachten van de dag, ik op het eind van de dag ook had ervaren. Je gaf echt wat je beloofde, dat vond ik prettig. Dat klinkt gek, maar ik heb ook andere ervaringen in opleidings-trainings land.
– C.P., docent en coach

Ik heb jouw werken in de opstellingen als zeer inspirerend en verrijkend ervaren.
Ik heb jou als zeer kundig, kunstzinnig, respectvol (voor de mensen en het veld) en uiterst precies ervaren. (Ook bij tijden wel frustrerend/confronterend ……”Dat zal ik nooit kunnen” enz.;-))

De bedding die je gaf was zo vertrouwengevend dat er wonderlijke dingen konden gebeuren.
– C.v.d.W., Acupuncturist en Shiatsutherapeut

De zuivere manier van het opstellen, beantwoorden van vragen, en zich verantwoordelijk voelen voor de ander door Elly.
– deelnemer leergang, psycholoog

Fantastisch vanwege de combinatie professionaliteit (héééél hoog), kennis, ervaring én persoonlijkheid. Zij is een absolute topper, voor wie ik ook geen enkel voorbehoud voel, mede vanwege jouw afwezig lijkende/zijnde (bevoor)oordeling.
– D.S., coach en trainer

Je begeleiding was wederom excellent. Je kunt buitengewoon goed en diep naar mensen luisteren.
Je hebt zelf veel doorgewerkt, wat vertrouwen wekt en deskundigheid meebrengt, die niet op een andere manier valt aan te leren.
De sfeer die je in de groep brengt, door mediteren, door de intensiteit van jouw zijn, door je liefdevolle bejegening van mensen en door je zelfonthulling, vind ik heerlijk en een goede basisvoorwaarde om te werken.
– K.K., psychotherapeut, supervisor, coach

Respectvol, heel precies afgestemd, wat getuigt van een bijzondere fijngevoeligheid want het steekt bij mij heel nauw.
– M.A. Integraal therapeut en yogadocente

 


Wat bracht de leergang je persoonlijk en beroepsmatig?

In mijn werk heeft het veel meer speelsheid, creativiteit gebracht. Een extra stuk gereedschap. Het helpt me om het ‘werken aan de oplossing’ veel meer bij de cliënt te laten.
Persoonlijk was het een intensief jaar van veel doorwerken en loslaten en daarbij heeft de opleiding erg geholpen. De blik op mezelf is helderder en milder geworden.
– A.o.t.H, klassiek homeopate

In mijn werk pas ik het soms toe als ik collega´s individueel coach, bij een student heb ik er individueel mee gewerkt. Ik vorm samen met A. en C. een oefengroepje wat 1 keer per maand bij elkaar komt om uit te wisselen en te oefenen. Dat vind ik verrijkend.
Persoonlijk merkte ik het afgelopen jaar dat ik veel contact heb gehad met de generatie boven mij. Ooms en tantes van vaak eind 70 begin 80 jaar. Zonder er direct op aan te sturen kwamen er allerlei familieverhalen los. Mooi is dat. Ik ben met meer mededogen gaan kijken naar de generaties voor mij. Ook met meer mededogen naar mijn moeder door de visualisatie die we hebben gedaan waarbij ik in haar voetstappen stond. Wonderlijk ook hoe vaak ik afgelopen jaar als representant voor moeders heb gestaan, terwijl ik zelf zo bezig was met het thema moederschap en moeder worden.

– C.P., docent en coach

Het zelf in de opstelling staan heb ik ervaren als soms onthutsend, vaak rijk en verwonderend.
Wat is het veld rijk aan ‘kennis’ en ‘wijsheid’ en hoe bereid ons de weg te wijzen naar heling, harmonie en geluk.
De groep in al zijn diversiteit heb ik als zeer inspirerend ervaren. Het was heerlijk om op deze manier weer in een groep te verkeren en samen een pad van inzicht en verdieping te lopen.
– C.v.d.W., Acupuncturist en Shiatsutherapeut

Een betere relatie met mijn vader, inzicht in familiepatronen (door diverse generaties heen), verstrikkingen binnen het gezin, pijn voelen en voelen wat waar is..
– deelnemer leergang, psycholoog

Het heeft mij een thuiskomen gegeven in de wijze waarop ik gebruik maak van het wetende veld waar ik al vele jaren mee werk. Door de vorm van de opstellingen kregen opeens die beelden van de ziel en het wetende veld een vorm die zichtbaar en voelbaar wordt voor iedereen met wie ik werk.
Het inspireert mij mateloos.

Vanuit de balans van het vormeloze en de vorm kan gemakkelijker de menselijk maat onderzocht worden en dus ook de dagelijkse praktijk.
– D.H. energetisch coach en teambegeleidster

Inzicht en verdieping in en van mijn eigen verdere ontwikkeling als mens, vriend en partner, geleerd en geleerd toe te passen in mijn werk als trainer/coach.
– D.S., coach en trainer

Persoonlijk: meer bewustzijn van hoe ik onderdeel uitmaak van mijn familie, meer begrip voor bepaalde verstrikkingen in mijn familie, een positiever beeld van mijn vader, een andere kijk op (subpersoonlijkheden in) mezelf.
Beroepsmatig: Ik voel me krachtig gestimuleerd om het werken met familieopstellingen in psychotherapie en in begeleiding van jongere collega’s (supervisie, leertherapie) te integreren en er reclame voor te maken.
– K.K., psychotherapeut, supervisor, coach.